C Slatka tradicija

Sastojci
190 g brašna T-500
1 kašika cimeta
1 kašika C soda bikarbone
30 g C kakao praha
150 g šećera
80 ml ulja
240 ml vode
1 kašičica limunovog soka ili sirćeta
1 kesica C vanilin šećera
100 g čokolade za kuvanje
malo ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Sočna posna čokoladna torta

Predivna, prava čokolanda torta bez mleka, jaja i margarina.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Brašno i C kakao propustite kroz sito, dodajte ostale suve sastojke, zatim vodu, ulje i sirće (ili limunov sok) i sve lepo sjedinite. Možete dodati i kašičicu ekstrakta vanile.

Koristite kalup za torte, nauljite ga i pospite brašnom, a zatim izlijte celu smesu u njega.

Pecite na 180 stepeni oko 30-tak minuta.

Kada izvadite kalup, pokrijte ga folijom i ostavite 15-tak minuta da se prohladi, zatim skinite kalup i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi dok pripremate glazuru.

Na pari otopite čokoladu sa uljem i time premažite torticu.

Kao dekoraciju, možete koristiti C kokos, C šećer u prahu, bademe, orahe, lešnike ili biljnu slatku pavlaku.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi bio deblji kolač, koristite kalup od 20 cm, ali svakako možete i manji ili veći. Ja sam ovde koristila veći da bi mi bio baš tanak.