C Slatka tradicija

Sastojci
Podloga:
200 g oreo keksa
4 kašike meda
60 g putera
1 C vanilin šećer
Fil:
500 g grčkog jogurta
350 ml slatke pavlake
100 g C šećera u prahu
10 g C želatina
50 g C kokosa
Voćni fil:
300 g jagoda
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
1 kašika C čvrstina
3 kašike soka od jagoda
Ganaš:
2 C šlag krema od vanile
250 g bele čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Želatin Kokosovo brašno Čvrstin Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatka fantazija

Brz, jednostavan, ne ostavlja ravnodušnim, za prave hedoniste.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Puter i med otopiti na laganoj temperaturi. U posudu nasuti oreo keks i C vanilin šećer, promešati i nasuti smesu od putera i meda.

Sjedinite sve dobro i stavite u kalup.ostavite da se rashladi u frižideru.

Stavite jagode, šećer i C vanilin šećer da se kuvaju, kuvati oko 15 minuta na tihoj vatri. Dodati C čvrstin koji ste izmešali sa malo soka od jagoda, kuvajte dok se sve lepo ne zgusne. Premazati preko sloja od keksa koji ste već prethodno napravili i vratiti u frižider.

U drugu posudu izmutiti slatku pavlaku, C šećer u prahu, dodajte grčki jogurt, sve to sjedinite, ubacite pripremljeni želatin koji ste otopili na tihoj vatri i C kokos i mutite dok ne bude lepa i gusta smesa.

Rasporedite preko voćnog fila i vratite u frižider.

Ganaš:
Izmutite C šlag krem i istopite na laganoj temperaturi belu čokoladu. Sve to sjedinite i ostavite malo da se prohladi pa prelijte preko torte.

Vratite da se rashladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da odstoji preko noći.