C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
24 kašike šećera
200 g seckanih oraha
200 g suvog grožđa
200 g mleka + 150 ml mleka
1 margarin
4 kašike brašna
2 C šlag krem od vanile

Naši proizvodi
Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šlag torta

Kremasto uživanje!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kore:
Umutiti 12 belanaca sa 12 kašika šećera u čvrst sneg, tome dodati 200 g seckanih oraha, 200 g seckanog suvog grožđa i 2 kašike brašna. To podeliti na 3 dela i peći 3 kore.

Fil:
Skuvati na pari 12 žumanaca, 12 kašika šećera, 2 kašike brašna i 200 g mleka.

Posebno dobro umutiti margarin, a posebno 2 C šlag krema od vanile sa jednom merom mleka (150 ml).

Kada se skuvani fil dobro ohladi sjediniti ga mućenjem sa predhodno umućenim margarinom a, zatim i sa C šlag kremom.

Filovati tortu, kora pa fil, na kraju završiti filom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Savet je da se kore peku u plehu približnih dimenzija 35 ×25. Takođe, pri kuvanju fila, prvo umutiti žumanca sa šećerom koje ste pomešali sa brašnom, a zatim u to polako dodavati mleko. Kuvati na pari, odnosno u loncu za kuvanje mleka sa duplim dnom.