C Slatka tradicija

Sastojci
1 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina
1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
600 ml hladnog mleka (iz frižidera)
Kakao mrvice
Šarene mrvice
100 g sitno isečenih svežih jagoda
100 g kokosa

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom vanilina Eskimko sa ukusom čokolade Eskimko sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Sladoled tortica

Torta od C eskimko sladoleda, ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim nijednog trenutka.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kalup u koji planirate da stavite sladoled obložite samolepljivom folijom. Umutite C eskimko sa ukusom vanilina. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte. Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Na kraju dodajte 100g kokosa i promešajte dok ne dobijete homogenu masu. Pripremljenu smesu stavite u unapred pripremljen i obložen kalup.

C Eskimko sa ukusom jagode pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte. Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte sitno isečene sveže jagode i promešajte još jednom. Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko eskimka sa ukusom vanilina i kokosa.

C eskimko sa ukusom čokolade pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte. Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte kakao mrvice i promešajte još jednom. Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko eskimka sa ukusom jagode.

Zatim kalup ostavite u zamrzivaču bar 3-4 sata, najbolje preko noći.

Izvucite torticu iz kalupa pažljivo na pripremljenu tacnu.

Sada će sladoled od čokolade biti na dnu. Ukrasite šarenim mrvicama i torta je spremna za sečenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da torticu sečete nožem koji ste nakvasili toplom vodom.