Početna > Recepti > Recepti za torte > Sladoled tortica
Sastojci
1 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina
1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
100 g svežih jagoda
100 g mrvica od čokolade
1 sveža banana
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kalup u koji planirate da stavite sladoled obložite prijanjajućom folijom. Umutite eskimko sa ukusom vanilina.
Priprema sladoleda odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte.
Masu mutite mikserom 3-5 minuta maksimalnom brzinom. Na kraju mućenja dodajte sitno iseckanu bananu, mutite još koji sekund i izlijte smesu u unapred pripremljen i obložen kalup.
C Eskimko sa ukusom jagode pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte.
Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte sitno isečene sveže jagode i promešajte još jednom.
Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko C eskimka sa ukusom vanilina i bananom.
C eskimko sa ukusom čokolade pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte.
Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte kakao mrvice i promešajte još jednom.
Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko eskimka sa ukusom jagode. Zatim kalup ostavite u zamrzivaču bar 3-4 sata, najbolje preko noći.
Izvucite torticu iz kalupa pažljivo na pripremljenu tacnu. Sada će sladoled od čokolade biti na dnu.
Ukrasite šarenim mrvicama. I torta je spremna za sečenje.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Tortu je najbolje seći nožem koji ste nakvasili toplom vodom, ili držite nož u čaši sa vrućom vodom pre sečenja.