burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Sladoled tortica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina

1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade

1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode

100 g svežih jagoda

100 g mrvica od čokolade

1 sveža banana

Sladoled tortica

Koraci pripreme

Kalup u koji planirate da stavite sladoled obložite prijanjajućom folijom. Umutite eskimko sa ukusom vanilina.

Priprema sladoleda odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte.

Masu mutite mikserom 3-5 minuta maksimalnom brzinom. Na kraju mućenja dodajte sitno iseckanu bananu, mutite još koji sekund i izlijte smesu u unapred pripremljen i obložen kalup.

C Eskimko sa ukusom jagode pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte.

Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte sitno isečene sveže jagode i promešajte još jednom.

Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko C eskimka sa ukusom vanilina i bananom.

C eskimko sa ukusom čokolade pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte.

Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte kakao mrvice i promešajte još jednom.

Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko eskimka sa ukusom jagode. Zatim kalup ostavite u zamrzivaču bar 3-4 sata, najbolje preko noći.

Izvucite torticu iz kalupa pažljivo na pripremljenu tacnu. Sada će sladoled od čokolade biti na dnu.

Ukrasite šarenim mrvicama. I torta je spremna za sečenje.

Naši proizvodi

Sladoled tortica

Koraci pripreme

Kalup u koji planirate da stavite sladoled obložite prijanjajućom folijom. Umutite eskimko sa ukusom vanilina.

Priprema sladoleda odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte.

Masu mutite mikserom 3-5 minuta maksimalnom brzinom. Na kraju mućenja dodajte sitno iseckanu bananu, mutite još koji sekund i izlijte smesu u unapred pripremljen i obložen kalup.

C Eskimko sa ukusom jagode pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte.

Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte sitno isečene sveže jagode i promešajte još jednom.

Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko C eskimka sa ukusom vanilina i bananom.

C eskimko sa ukusom čokolade pripremite po upustvu sa kesice. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice i promešajte.

Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Kad je sladoled umućen dodajte kakao mrvice i promešajte još jednom.

Dobijenu smesu rasporedite pažljivo preko eskimka sa ukusom jagode. Zatim kalup ostavite u zamrzivaču bar 3-4 sata, najbolje preko noći.

Izvucite torticu iz kalupa pažljivo na pripremljenu tacnu. Sada će sladoled od čokolade biti na dnu.

Ukrasite šarenim mrvicama. I torta je spremna za sečenje.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept