C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml slatke pavlake
400 ml kondenzovanog mleka
1 kašika maslaca
4 kašike šećera
5 kašika C kakao praha
400 g lešnik napolitanki
2 C Eskimko sladoleda sa vanilom

Naši proizvodi
Kakao prah Eskimko sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Sladoled torta sa napolitankama

Kremasta, ukusna i lepa na oko.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Najpre se pravi karamel od slatke pavlake, kondezovanog mleka, maslaca, šećera i C kakao praha.

To se kuva na tihoj vatri 30 min. uz mešanje dok se ne zgusne.

U obruč (kalup) staviti papir, a napolitanke izmrviti na sitno pa umutiti 2 C Eskimko vanila sladoleda i pomešati sa napolitankama.

Izliti smesu u kalup i staviti 2 sata u friz.

Izvaditi pa preliti karamel filom i ostaviti u frizu preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada služite okrenite kalup naopako. Otvorite stranice i isecite komade torte, a ostatak vratite u friz.