C Slatka tradicija

Sastojci
Ganache:
150 g slatke pavlake
100 čokolade za kuvanje
Kora:
3 jaja
5 kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
2 kašike ulja
2 kašike mlake vode
malo C praška za pecivo
Prvi krem:
1/2 l mleka
125 g šećera
2 C pudinga od vanile
Drugi krem:
1/2 l mleka
125 g šećera
2 C pudinga od čokolade
margarin
6 kesica C vanilin šećera
liker od čokolade
piškote
kapućino

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Helena

Sladoled torta sa likerom

Neodoljiva kombinacija vanile, čokolade i čokoladnog likera, koja svojim izgledom, kremastom teksturom i ukusom prosto mami i pravi zazubice.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo pripremiti Ganache:
150 g slatke pavlake,100 čokolade za kuvanje, rastopiti na pari i skloniti na stranu.

Kora:
3 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 2 kašike C kakaoa, 2 kašike ulja, 2 kašike mlake vode, malo C praška za pecivo.

Prvo ulupati belanca i šećer, dodati žumanca, promešati, zatim dodati vodu, ulje, brašno i C kakao. Peći koru.

Prvi krem:
U 1/2 l mleka i 125 g šećera zakuvati 2 C pudinga od vanile.

Drugi krem:
1/2 l mleka, 125 g šećera, zakuvati 2 C pudinga od čokolade. Umutiti penasto margarin i puter sa 6 kesica C vanilin šećera.

Pola mase spojiti sa žutim kremom, a drugu polovinu sa crnim kremom.

Koru poprskati likerom od čokolade, premazati žutim kremom, poslagati piškote keks umočene u kapućino i liker, preliti sa ganachom.

Ako se stegao, zagrejati malo u mikrotalasnoj rerni. Zatim premazati sa crnim kremom.

Dekorisati sa umućenim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ganach može da se skuva i dan ranije, samo pre upotrebe zagrejati u mikrotalasnoj ili na pari. Ne sme biti previše zagrejan jer će u tom slučaju biti mnogo redak.