C Slatka tradicija

Sastojci
Za karamel umak:
200 ml slatke pavlake
400 ml nezaslađenog kondenziranog mleka
1 kašika maslaca
4 kašike C šećera u prahu
4 kašike čokolade u prahu ili C kakao praha
Ostalo:
400 g čoko-lešnik napolitanki
6 kesica od po 75 g C Eskimko praha za pripremu sladoleda od vanile ili karamele
1,2 l mleka

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Eskimko sa ukusom vanilina Eskimko sa ukusom karamela

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sladoled torta sa karamelom

Sladoled torta je lagani desert, koji će vas svojim neodoljivim ukusom potpuno osvežiti tokom leta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutite C Eskimko prah od vanile sa 1,2 l mleka i stavite u zamrzivač da se hladi par sati.

Za karamel umak lagano izmiksajte slatku pavlaku, kondenzirano mleko, maslac, C šećer u prahu i čokoladu u prahu ili C kakao.

Stavite na laganu vatru i kuvajte nekih 30 minuta uz povremeno mešanje. Kuvajte dok vam se malo ne zgusne. Ostavite sa strane neka se prohladi.

Za to vreme izmrvite čoko-lešnik napolitanke. Sladoled izvadite iz zamrzivača da bi se malo rastopio.

Kalup za tortu ili vatrostalnu posudu ili neki drugi oblik po želji, obložite folijom. Na dno kalupa poslažite dve trećine izmrvljenih napolitanki.

Prelijte ih s dve trećine karamel umaka. Sad posložite dve trećine sladoleda. Poravnajte.

Sladoled opet prekrijte preostalim napolitankama i prelijte ih karamelom. Na kraju sve prekrijte ostatkom sladoleda.

Desert stavite u zamrzivač nekoliko sati ili najbolje preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre posluživanja deserta izvadite iz zamrzivača nekih 20 minuta, neka se malo rastopi. Prebacite na tanjir, skinite foliju i poslužite. Ako sve ne pojedete odjednom, samo ga vratite u zamrzivač.