C Slatka tradicija

Sastojci
2 kesice Eskimko sladoleda od vanile
500 ml mleka
180 g mlevenog keksa
70 g otopljenog putera
3 kašike mleka
100 g svežih malina
80 g bele čokolade
3 kašike šećera
malo vode
1 kašika C čvrstina
180 g C šlag krema
360 ml mleka

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Sladoled torta od vanile sa malinama

Odlična za vrele letnje dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo umutiti sladoled, mleko i sadržaj iz kesice po uputsvu, zamrznuti u dve posude. Sladoled ne treba da bude skroz stegnut.

Napraviti podlogu od keksa, pomešati mleveni keks sa puterom i mlekom, onda utisnuti na dno kalupa i ostaviti da se prohladi.

Smesu jednog sladoleda izručiti preko kore onda vratiti u zamrzivač.

Za to vreme napraviti fil od malina, sveže maline sa malo vode i šećera zagrejati do ključanja, onda procediti kako ne bi imali semenke u filu.

Vratiti na vatru, dodati čokoladu i C čvrstin po potrebi. Fil malo prohladiti onda preliti preko kore i ostaviti u zamrzivaču.

Ostaviti da se malo stegne, zatim izručiti smesu od drugog sladoleda.

Ostaviti što duže u zavrzivaču, najbolje preko noći, sutradan umutiti C šlag i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pošto je cela torta od sladoleda ne može dugo stajati van zamrzivača.