C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika C vanlin šećera
5 kašika mlevenih oraha
5 kašika brašna
1 prstohvat C praška za pecivo
Fil:
7 jaja
250 g C šećera u prahu
200 g proprženih lešnika
100 g čokolade
250 g margarina
2 C šlag krema od vanile

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vena

Sladoled torta

Brzo i jednostavno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Od navedenih sastojaka umutiti koru i izručiti u pleh.

Peći u već zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Izvaditi koru i ohladite pa preliti vrelim mlekom i šećerom da bude meka.

7 belanaca umutiti sa 125 g C šećera u prahu i dodati prethodno penasto umucenih 7 žumanaca. Polako izmešati da se sjedini.

Dodati lešnike i otopljenu čokoladu. Posebno umutiti margarin sa 125 g C šećera u prahu i dodati prethodnoj smesi.

Filovati: kora pa fil a na kraju premazati tortu C šlagom sa ukusom vanile!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jaja ostaviti na sobnoj temperaturi jedno pola sata pre mucenja.