C Slatka tradicija

Sastojci
1 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom stracciatella
1 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom čokolade
4 dl mleka
1 kesica C šlag krema sa ukusom slatke pavlake 180 g
Preliv za piškote:
3 male kutije piškota
2 dl mleka
2 kašike C kakao praha
2 kašike šećera
100 g čokolade
1 kašika ruma

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom stracciatella Eskimko čokolada Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Sladoled torta

Osvežavajuća sladoled torta je idealna poslastica tokom vrelih letnji dana.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10-15 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pleh pokriti folijom pa poređati piškote. Piškote potapati u preliv.

Preliv:
Prokuvati mleko i šećer pa dodati kakao, rum i čokoladu i to sve uz mešanje da provri. Skloniti sa vatre i ohladiti.

Svaku piškotu potapati u preliv i ređati u pleh. Mnogo je bolje kada je pleh duguljast, jer sečenje sladoleda je lepše.

Umutiti prvi sladoled stracciatella sa 200 ml mleka pa sipati preko poređanih piškota.

Zatim umutiti i sladoled sa ukusom čokolade i preliti preko stracciatelle. Preko sladoleda poređati i ostale piškote.

Sladoled staviti u zamrzivač 4 sata zatim izvrnuti ga na tacnu za tortu i dekorisati šlagom.

Šlag pripremiti po uputstvu sa kesice. I preostaje vam samo da uzivate u ukusu C sladoleda.

Komentari potrošača:

31.08.2019
Prelepo

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata