C Slatka tradicija

Sastojci
C Eskimko sladoled Straćatela (treba da se dobije 500 ml)
5 jaja
7 kašika šećera
300 g pečenog mlevenog neslanog kikirikija
160 g čokolade
100 ml mleka
40 g margarina
2 kašike šećera

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom stracciatella

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Sladoled torta

Ledena čokoladna poslastica za vrele letnje dane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca sa 7 kašika šećera i dodavati jedno po jedno žumance da se dobro sjedini.

Umutiti i sladoled pa pomešati ove dve smese.

U međuvremenu otopiti čokoladu, margarin, 2 kašike šećera i mleko.

Filovanje:
Dno pleha posuti sa malo kikirikija tako da ostane za ostale slojeve-fil-kikiriki-čokolada-fil-kikiriki-čokolada i tako ređati dok se ne utroši sav materijal.

Staviti u zamrzivač da se hladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Veoma je bitno da se kolač do služenja čuva u zamrzivaču najmanje 4 sata a najbolje preko noći, takođe i nakon služenja poželjno je vratiti ga u zamrzivač.