C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika C griza
kristal šećera
mleko
2 C pudinga od vanile
2 C pudinga od jagode
1 margarin
100 g C šećera u prahu
C šlag

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom jagode Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Sladoled torta

Slatko, najslađe.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kora:
Umutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera. Dodati 6 kašika C griza. Ispeći koru. Pečenu koru preliti sa 1/2 šolje vrelog mleka.

Fil I:
Umutiti 3 žumanca sa 5 kašika šećera, dodati 2 C pudinga od vanile i jos šećera po ukusu i skuvati u 4 dl mleka.

Fil II:
Umutiti 3 žumanca sa 5 kašika šećera, dodati 2 C pudinga od jagode i skuvati u 4 dl mleka.

Umutiti 1 margarin sa 100 g C šećera u prahu i podeliti u oba fila.

Filovati: kora, fil I, fil II, ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata