Početna > Recepti > Recepti za torte > Sladoled jagoda torta
Sastojci
400 g svežih jagoda
500 g slatke pavlake
200 g krem sira
200 g mlevenog keksa
200 g keksa u komadu
150 g C šećera u prahu
1 C želatin
100 g čokolade
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti slatku pavlaku i šećer, dodati krem sir, fil podeliti na dva dela.
Jedan deo da bude veći, a drugi deo manji.
U prvi deo staviti seckane jagode, u drugi mleveni keks.
U veću okruglu plastičnu šerpu postaviti prijanjajuću foliju i ređati listiće jagode.
Dodati preko fil od jagoda, pa fil od keksa i na kraju poređati keks u komadu prethodno umočen u malo mleka.
Tortu stavite u zamrzivač na sat vremena, posle izvadite i okrenite na tacnu.
Prelijte sa 100 g istopljene čokolade i dekorišite sa svežim jagodama po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs