C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
16 jaja
16 kašika šećera
12 kašika brašna
4 kašike C kakaoa
(ispeći 4 kore)
Fil:
15 jaja
25 kašika šećera
300 g čokolade
500 g margarina
Fil 2:
600 g C šlag krema vanila
Dekoracija:
čokoladne mrvice
rum

Naši proizvodi
Kakao prah Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Skroz čokoladna torta

Torta je prava bomba, jaka, aromatična i neponovljiva.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Izmutiti belanca na tvrd šam i dodati šećer, pa žumanca brašno i C kakao.

Polako izmešati masu i izliti u nauljen pleh i peći na 180 stepeni 20 minuta.

Treba ispeći 4 kore.

Fil:
Cela jaja izmiksati sa šećerom i kuvati na tihoj vatri nekih 40 minuta, zatim dodati čokoladu i ohladiti fil.

U ohlađeno dodati izmiksan margarin, izmutiti i C šlag pa filovati tortu.

Svaku koru naprskati sa rumom, pa staviti čokoladni fil, pa šlag, kora i tako dok ne utrošite sav materijal.

Torta je savršena kad se dobro ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata