Početna > Recepti > Recepti za torte > Šeherzada torta
Sastojci
2 pakovanja turski keks
4 C pudinga od karamele
250 g margarina
5 kesica C šlag krema
500 ml kisela voda
250 g C šećera u prahu
2 l mleka
šarene mrvice za dekoraciju
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U dubljoj šerpi skuvati mleko, zatim dodati 4 C pudinga od karamele (prethodno razmućen u 200 ml hladnog mleka).
Zatim u drugoj posudi izmešati 250 g margarina i 250 g C šećera u prahu.
U sledećoj dubljoj posudi umutiti 5 kesica C šlag krema sa kiselom vodom.
Zatim u ohlađeni puding dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu i dobro umutiti mikserom dok se masa ne sjedini.
Uzeti četvrtasti poslužavnik veličine 40 cm i ređati turski keks (ne natopljen), zatim fil sa C pudingom, zatim C šlag krem.
Tako sve redom dok ne utrošite sav materijal.
Na kraju dodati šarene mrvice.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs