Početna > Recepti > Recepti za torte > Savršeno čokoladna torta
Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike C slatkog kakaoa
1 kašika ulja
prstohvat C praška za pecivo
Za prelivanje kore:
100 g čokolade
100 g šećera
100 ml mleka
150 g putera
2 pomorandže
Za fil 1:
300 g šećera
300 g čokolade
300 g mlevenih lešnika
200 ml mleka
200 g putera
1 kora od pomorandže
1 C vanilin šećer
Za fil 2:
5 jaja
1 l mleka
5 C pudinga od vanile
300 g šećera
250 g putera
2 C vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
Ukrašavanje:
200 g C šlag krema
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kore:
Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati šećer i mutiti dok se ne otopi. Nakon toga dodavati jedno po jedno žumance. Umutiti i dodati ulje.
Sve čvrste sastojke izmešati pa postepeno dodavati u smesu koju smo prethodno pripremili lagano mešajući.
Peći u plehu veličine 20x30 oko 15min na 150°. Peći ovako 4 kore. Kora je gotova kada se odvoji od pleha ( međutim savetujem upotrebu papira za pečenje).
Fil 1:
Istopiti šećer, čokoladu i mleko, pa kada se smesa ohladi dodati prethodno izmućen puter. Nakon toga lešnike i koru od pomorandže. Ostaviti da se smesa steže u frižideru.
Fil 2:
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati puding i postepeno dodavati 0.5 l mleka. Drugu polovinu mleka staviti da provri, pa u mleku dodavati smesu koju smo pripremili od jaja i pudinga.
Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohladiti fil, a u toku hlađenja mešati mikserom da se ne bi stvorile grudvice.
Dodati C vanilin šećer i umešan puter, a nakon toga i umućenu slatku pavlaku.
Za prelivanje kore:
Otopiti čokoladu, šećer, mleko pa dodati puter. Skinuti sa ringle da se puter otopi. Izrendati koru pomorandže, a sok od pomorandže posebno iscediti i ostaviti na stranu.
Kore prvo preliti sokom od pomorandže, pa smesom od čokolade.
Filovanje torte:
Kora, fil 2, kora fil 1, kora fil 2, kora fil 2. Na kraju tortu dekorisati C šlagom umućenim sa kiselom vodom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Praćenje recepta je izuzetno važno. Voditi računa o tome da se filovi lepo ohlade pre nego što se krene sa filovanjem torte.