C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike C slatkog kakaoa
1 kašika ulja
prstohvat C praška za pecivo
Za prelivanje kore:
100 g čokolade
100 g šećera
100 ml mleka
150 g putera
2 pomorandže
Za fil 1:
300 g šećera
300 g čokolade
300 g mlevenih lešnika
200 ml mleka
200 g putera
1 kora od pomorandže
1 C vanilin šećer
Za fil 2:
5 jaja
1 l mleka
5 C pudinga od vanile
300 g šećera
250 g putera
2 C vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
Ukrašavanje:
200 g C šlag krema

Naši proizvodi
Slatki kakao Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Savršeno čokoladna torta

Čokoladna torta

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kore:
Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati šećer i mutiti dok se ne otopi. Nakon toga dodavati jedno po jedno žumance. Umutiti i dodati ulje.

Sve čvrste sastojke izmešati pa postepeno dodavati u smesu koju smo prethodno pripremili lagano mešajući.

Peći u plehu veličine 20x30 oko 15min na 150°. Peći ovako 4 kore. Kora je gotova kada se odvoji od pleha ( međutim savetujem upotrebu papira za pečenje).

Fil 1:
Istopiti šećer, čokoladu i mleko, pa kada se smesa ohladi dodati prethodno izmućen puter. Nakon toga lešnike i koru od pomorandže. Ostaviti da se smesa steže u frižideru.

Fil 2:
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati puding i postepeno dodavati 0.5 l mleka. Drugu polovinu mleka staviti da provri, pa u mleku dodavati smesu koju smo pripremili od jaja i pudinga.

Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohladiti fil, a u toku hlađenja mešati mikserom da se ne bi stvorile grudvice.

Dodati C vanilin šećer i umešan puter, a nakon toga i umućenu slatku pavlaku.

Za prelivanje kore:
Otopiti čokoladu, šećer, mleko pa dodati puter. Skinuti sa ringle da se puter otopi. Izrendati koru pomorandže, a sok od pomorandže posebno iscediti i ostaviti na stranu.

Kore prvo preliti sokom od pomorandže, pa smesom od čokolade.

Filovanje torte:
Kora, fil 2, kora fil 1, kora fil 2, kora fil 2. Na kraju tortu dekorisati C šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Praćenje recepta je izuzetno važno. Voditi računa o tome da se filovi lepo ohlade pre nego što se krene sa filovanjem torte.