C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil:
4 jaja
150 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
200 g pečenog neslanog kikirikija
100 g čokolade za kuvanje
200 g margarina
Za potapanje keksa:
200 ml mleka
1 C vanilin šećer
Za filovanje:
2 kesice C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
Ostalo:
450 g keksa

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Šarlota sa keksom i kikirikijem

Predivnog je ukusa, probajte.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema fila:
Žumanca odvojiti od belanaca. U žumanca dodati 75 g C šećera u prah, C vanilin šećer, umutiti mikserom i skuvati ih na pari.

Umešati čokoladu za kuvanje, mešati dok se čokolada ne otopi i smesa ne dobije potrebnu gustinu, pa šerpu skloniti sa pare.

Margarin umutiti mikserom, dodati pripremljenu smesu od žumanaca i umutiti mikserom. Zatim, umešati neslan kikiriki iseckan na krupnije i sjediniti mikserom.

Belanca umutiti mikserom u čvrst šne, dodati 75 g C šećera u prahu i dobro umutiti miksrom. U umućena belanca postepeno dodavati pripremljenu smesu od žumanaca i sve lagano sjediniti mikserom.

Finalni postupak:

Obruč staviti na tacnu.

Mleko ugrejati, dodati C vanilin śećer, izmeśati i u mleko potapati keks. Prvo poređati okolo (u dubak - uz obruč), a zatim i na dno tacne. Preko keksa naneti polovinu fila, zatim još jedan red keksa potapanog u mlako mleko, a preko njega rasporediti ostatak fila.

C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.

Tortu dekorisati po želji.

Ostaviti je u frižider da se stegne, pa poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dekorisala sam je mix cvetićima i figuricom. Vi je dekorišite po sopstvenoj želji - svakako dobijate veona ukusnu tortu koja se brzo priprema.