C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
4 kašike brašna
1 dl mleka
1 C vanilin šećer
I krem:
3 dl mleka
1 C puding od čokolade
2 kašike šećera
100 g margarina
II krem:
3 dl mleka
3-4 kašike šećera
5 žumanaca
1 C vanilin šećer
3 kašike C čvrstin
100 g margarina
Dekoracija:
1 C krem šlag od čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding čokolada Čvrstin Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šarene krem kocke

Ukoliko želite nešto kremasto i lagano, ovaj kolač je pravi izbor za vas. Nije zahtevan za pripremu i namirnice su dostupne svima, tako da vam preporučujem od srca.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mutite belanca sa šećerom dok se šećer ne otopi pa lagano umešajte brašno.

Sipajte u pravougaoni ili četvrtast pleh prekriven pek papirom i pecite oko dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Pečenu koru prohladite pa skinite pek papir i prelijte je toplim mlekom u koje ste dodali vanilin šećer.

Za I krem sipajte u sud mleko, dodajte šećer i puding od čokolade pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. U mlak puding dodajte margarin i sve umutite mikserom.

Za II krem umutite žumanca sa šećerom i vanilom, dodajte gustin, izmešajte pa dodajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne. U mlak krem dodajte margarin i sve umutite mikserom.

Na tacnu za služenje stavite koru, premažite je I kremom, pa stavite II krem i na kraju kolač premažite umućenim šlag kremom koji ste pripremili po uputstvu na kesici.

Odozgo dekorišite struganom čokoladom (ja sam tanko sekla nožem eurokrem blok).

Kolač dobro ohladite, secite na željene kocke i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata