C Slatka tradicija

Sastojci
Žuta kora:
2 jaja
2 kašike ulja
2 kašike kisele pavlake
4 kašike ravne brašna
1 mala kašičica (ona najmanja) C praška za pecivo
3-4 kašike ribanog sira
1 prstohvat soli
narandžasta kora
Narandžasta kora:
2 jaja
2 kašike ulja
2 kašike kisele pavlake (vrhnja)
4 ravne kašike brašna
1 mala kašičica C praška za pecivo
2 ravne kašike ajvara
između prstiju soli
Zelena kora:
2 jaja
2 kašike ulja
2 kašike kisele pavlake (vrhnja)
4 kašike ravne brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
Spanać može briket može probareni jedna šaka
između prstiju soli
Fil:
500 g pavlake
100 g jogurta
300 g krem sir, može i na kriške samo sitno izmrviti
Dodatno:
2 kuvana jaja
100 g šunke
100 g rendanog kačkavalja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šarena slana torta

Kombinacija rolata dala je tortu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za kore umutiti belanca pa dodati žumanca i ostale sastojke peći na u pravougaonoj tepsiji na pek papiru koji malo nauljiti. Postupak je isti kod svake kore.

Ređati žuta kora, fil, rendana šunka ili listići naređani, kako volite više, još malo fila, pa narandžasta kora, fil, rendano kuvano jaje, još malo fila, pa zelena kora, fil, pa rendani kačkavalj.

Napomena:
Pošto mi se učinilo da ce zelena kora biti predebela ispekla sam dve tanke zato imam četiri korice...ređala sam zelena kora, fil od pavlake, rendano kuvano jaje, žuta kora, fil, rendana šunka, može i listići, narandžasta kora, fil, rendano jaje, zelena kora, ostatak fila razredila sam sa jogurtom pa je ispalo tečnije za prelivanje.

Ukrasiti pavlakom, kačkavaljem i kuvanim povrćem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada je kuvanje u pitanju treba biti hrabar i pokušavati na kraju ćete biti uspešni!