C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
7 jaja
150 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
130 g C šećera u prahu
120 g brašna
4 kašika mlevenih oraha
100 g šećera
Premazivanje kora:
250 g džema od jagode
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje
150 ml mleka
2 kašike C kakao praha
Dekoracija:
100 g svežih jagoda
50 g bele čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šaher torta

Veoma čokoladna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg.

Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati omekšali margarin. Sjedinite pažljivo sa umućenim belancima, mešajte varjačom. Dodati istopljenu čokoladu i promešajte.

Postepeno dodajete brašno i mlevene orahe. Sipajte smesu u kalup za tortu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ohlađenu koru isecite na dva jednaka dela, premazati džemom od jagode.

Stavite tortu malo u frižider pre nego što prelijete glazurom.

Pripremiti glazuru staviti čokoladu lomljenu na kocke, dodati mleko i C kakao, izmešati.

Ostaviti malo da se ohladi i preliti tortu. Dekorisati sa jagodama i izrendanom belom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Samo dobro pazite na koru.