C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
7 žumanaca
125 g C šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
150 g putera
7 belanaca
125 g kristal šećera
150 g brašna
1 prstohvat soli
Za filovanje kore:
200 g džema od kajsije
Za glazuru:
200 g crne čokolade
250 g kristal šećera
150 g vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina

Saher torta

Malo je možda komplikovana i zahtevna za pravljenje.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Puter mutite i dodajte šećer u prahu i dodajte jedno po jedno žumance, a potom otopljenu crnu čokoladu.

U drugoj činiji mutite belanca sa kristal šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, a zatim brašno i taj umućeni sneg od belanaca dodajte smesi od žumanaca malo po malo.

Masu sipati u podmazan pleh sa prstenom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Ohlađenu koru preseći na pola i filovati džemom od kajsije koji ste ugrejali na pari.Stavite drugu koru preko džema, a zatim premažite tortu i sa strana.

Zatim pravite glazuru. Stavite čokoladu da se otopi na pari ili u mikrotalasnoj.

Zatim u posebno jšerpi skuvajte vodu i šećer da se napravi sirup.

Zatim taj sirup sipajte u otopljenu čokoladu i polako mešajte dok se ne dobije ujednačena glazura kojom prelijte tortu.

Tortu stavite u frižider na dva sata i po želji poslužite sa šlagom.

Komentari potrošača:

22.12.2023
Super je

03.12.2023
Pravila sam je mnogooo puta, ali probaću i po vašem receptu 🤗

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata