Početna > Recepti > Recepti za torte > Ruska torta
Sastojci
15 jaja
20 kašika šećera
11 kašika brašna
9 kašika oraha
C prašak za pecivo
1/2 l mleka
3 kašike C griza
250 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 g margarina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Umutiti 3 kore: po 5 belanaca i 3 žumanca, 3 kašike brašna, 3 kašike oraha, i 1/2 C praška za pecivo.
Fil:
1/2 l mleka sa 5 kašika šećera. 6 žumanca, 3 kašika C griza i 2 kašike brašna razmutiti sa kafenom šoljicom mleka.
Umutiti i polako sipati u kjučalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
Kada se ohladi dodati 250 g umućenog margarina i 250 g C šećera u prahu.
Filovati kore i posuti totru mlevenim orasima.
Ukrasiti voćem iz slatkog ili jezgrama oraha.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs