C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
20 kašika šećera
11 kašika brašna
9 kašika oraha
C prašak za pecivo
1/2 l mleka
3 kašike C griza
250 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Ruska torta

Recept je star više od 50 godina i svake godine ova bogata torta bude uz druge kolače obavezno posluženje u našoj kući za Đurđevdan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 3 kore: po 5 belanaca i 3 žumanca, 3 kašike brašna, 3 kašike oraha, i 1/2 C praška za pecivo.

Fil:
1/2 l mleka sa 5 kašika šećera. 6 žumanca, 3 kašika C griza i 2 kašike brašna razmutiti sa kafenom šoljicom mleka.

Umutiti i polako sipati u kjučalo mleko i mešati dok se ne zgusne.

Kada se ohladi dodati 250 g umućenog margarina i 250 g C šećera u prahu.

Filovati kore i posuti totru mlevenim orasima.

Ukrasiti voćem iz slatkog ili jezgrama oraha.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristite C proizvode, jer su se pokazali kao najbolji.