C Slatka tradicija

Sastojci
Za kuglice od sira:
250 g krem sira
50 g šećera u prahu C
3 kašike C gustina
50 g kokosa C
2 žumanca
Za biskvit:
2 kašike brašna
6 belanaca
4 žumanca
30 g šećera u prahu C
2 kašike kakaoa C
2 kašike C gustina
100 g čokolade
1 kašičica praška za pecivo C
1 vanilin šećer C
prstohvat soli
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike kisele pavlake

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kokosovo brašno Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ruska čokoladna torta sa kokosom

Sjajna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Napravite kuglice od sira tako što ćete pomešati krem sir, 50 grama C šećera u prahu, 3 kašike C gustina i dva žumanca.

Umutite štapnim mikserom i dodajte C kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.

U posudi pomešajte dva žumanca sa C šećerom u prahu i umutite.

Čokoladu istopite na pari pa kad se malo ohladi pomešajte u smesu sa žumancima.

Umutite belanca i dodajte 15 g C šećera u prahu. Polako pomešajte sa smesom od čokolade.

U drugoj posudi pomešajte 2 kašike C kakaoa, 2 kašike C gustina, 1 kašičicu C praška za pecivo, brašno i C vanilin šećer.

Zatim ovu suvu smesu pomešajte s čokoladnom smesom.

Poređajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smesom.

Pecite oko 35 minuta na 180 °C.

Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kisele pavlake.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata