C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
3 C pudinga od čokolade
1 margarin
5 kašika ruma
1 l mleka
200 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
200 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Rum kocke

Ukusna poslastica i veoma izdašna, a lako se priprema.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
3 belanca umutiti sa 3 kašike šećera u sneg, zatim dodati 3 žumanca i čvrsto umutiti.

Isključiti mikser i uz lagano mešanje dodati 1 kašiku C kakao praha, pola kesice C praška za pecivo i 3 kašike brašna.

Smesu sipati na pek papir u pleh (20×30cm) i peći koricu 5-10 minuta na 200 stepeni.

Ispeći 2 ovakve korice.

Fil:
3 pudinga od čokolade razmutiti u malo mleka i kuvati u ostalom mleku da bude malo gušći.

Kada sklonite puding sa vatre dodati 100 g čokolade i 5 kašika ruma, pa ostaviti da se dobro ohladi.

Posebno umutiti 1 margarin sa 200 g C šećera u prahu, a zatim dodati puding i sve dobro izmiksirati.

Ređati koru-fil-kora-fil. Na kraju otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike ulja i 3 kašike vode pa preliti kao glazuru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da ovaj kolač počnete od pripreme pudinga jer tako skraćujete vreme pripreme!