C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja šećera (koristimo šolju od 200 ml)
1/2 šolje C kakao praha
1 šolja brašna
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica C praška za pecivo
1/2 šolje ulja
2 umućena jaja
2 kašike ekstrakta vanile
1 šolja crnog vina
Za glazuru:
1 šolje istopljenog putera
1,5 šolja C šećera u prahu
ekstrakt vanile
3 kašike crnog vina
prstohvat soli
Čokoladni preliv:
150 g čokolade za kuvanje
50 g margarina

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Romantična torta

Romantična torta pobudiće vaša čula i naterati vas da se prepustite uživanju u njenom opojnom ukusu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite kalup za pečenje papirom za pečenje kako se kora ne bi zalepila.

U velikoj činiji pomešajte šećer sa C kakaom u prahu, brašnom, C sodom bikarbonom, C praškom za pecivo i so.

Mutiti mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Napravite mikserom rupu u centru činije i dodajte ulje, ekstrakt vanile, jaja i crno vino.

Mutite mikserom sve dok ne dobijete potpuno penastu smesu bez grudvica.

Testo ravnomerno rasporedite u dubokoj posudi za pečenje i pecite 30 minuta.

Kada se ispeče, izvadite iz posude i presecite vodoravno tako da dobijete dve kore od jedne.

Dok se kore hlade pomešajte mikserom u činiji sastojke za glazuru i zatim je namažite između dve kore i preko samog kolača.

Istopite čokoladu za kuvanje i margarin, pa time prelijte tortu.

Pustite tortu da se ohladi u frižideru i nakon hlađenja možete uživati u neodoljivom ukusu!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata