Početna > Recepti > Recepti za torte > Rolat torta
Sastojci
2 kore:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 kašika sirćeta
Fil:
14 žumanaca
1,5 l mleka
200 g gustina
5 kašika brašna
10 kašika šećera
1 margarin
200 g C šećera u prahu
Dodatno:
400 g C krem šlaga
konzerva ananasa
5 kivija
5 banana
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti sastojke za koru i peći 10-15 minuta na 200 stepeni.
Kada se izvadi iz pleha, vruće kore umotati u rolat u mokre krpe.
Priprema fila:
Margarin sa C šećerom u prahu posebno umutiti. Zatim u posebnoj činiji umutiti i C šlag, a sve ostale sastojke kuvati na pari.
Kada se skuvan fil ohladi, dodavati po malo u umućen margarin i mutiti.
Kada se fil i margarin spoje dodati pola količine C krem šlaga, a pola ostaviti za glazuru.
Kore premazati sa filom, banane po dužini preseći i ređati, i zatim kore opet umotati u rolat.
Ostatak banana sitno iseckati i ubaciti u fil, a zatim dodati i seckani ananas i kivi.
Rolate seći tanko, pa ređati kao koru jedan do drugog, pa premazivati filom i tako sve dok ne nestane materijala.
Premazati tortu ostatkom C šlaga.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs