C Slatka tradicija

Sastojci
2 kore:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 kašika sirćeta
Fil:
14 žumanaca
1,5 l mleka
200 g gustina
5 kašika brašna
10 kašika šećera
1 margarin
200 g C šećera u prahu
Dodatno:
400 g C krem šlaga
konzerva ananasa
5 kivija
5 banana

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Rolat torta

Ova torta je jako brza i laka za spremanje, jeftina, a najvažnije od svega preukusna. Uživajte u praznicima uz ovu finu poslasticu.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti sastojke za koru i peći 10-15 minuta na 200 stepeni.

Kada se izvadi iz pleha, vruće kore umotati u rolat u mokre krpe.

Priprema fila:
Margarin sa C šećerom u prahu posebno umutiti. Zatim u posebnoj činiji umutiti i C šlag, a sve ostale sastojke kuvati na pari.

Kada se skuvan fil ohladi, dodavati po malo u umućen margarin i mutiti.

Kada se fil i margarin spoje dodati pola količine C krem šlaga, a pola ostaviti za glazuru.

Kore premazati sa filom, banane po dužini preseći i ređati, i zatim kore opet umotati u rolat.

Ostatak banana sitno iseckati i ubaciti u fil, a zatim dodati i seckani ananas i kivi.

Rolate seći tanko, pa ređati kao koru jedan do drugog, pa premazivati filom i tako sve dok ne nestane materijala.

Premazati tortu ostatkom C šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata