C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil:
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
1 margarin
250 g C šećera u prahu
žele kocke po želji
4 banane
C šlag

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miroslava

Rolat sa bananama

Lak,ukusan i izdašan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanca i mutiti u posebnim posudama, šećer dodavati belancima.

Žumanca kada zapene dodati im brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Varjačom postepeno pomešati obe smese. Patišpanj se peče u plehu od rerne, staviti papir za pečenje na pleh. Peći koru 20-30 min. na 200 C°.

Kada je kora ispečena stavimo je u veliku vlažnu kuhinjsku krpu i zarolamo i ostavimo da se kora ohladi.

Puding skuvamo sa mlekom i ostavimo da se ohladi.

Umutimo 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i spojimo sa pudingom.

U to možemo dodati iseckani žele na kockice.

Koru razmotamo iz krpe i filujemo sa 2/3 fila na koje stavimo 4 banane.

Ponovo zarolamo i 1/3 fila premažemo rolat spolja.

Odozgo umutimo i namažemo C šlagom.

Ostaviti preko noći u frižideru da se dobro ohladi pre služenja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata