Početna > Recepti > Recepti za torte > Rokoko torta
Sastojci
Piškota:
8 belanaca
6 žumanaca
200 g šećera
150 g lešnika
100 g brašna
Fil:
200 ml mleka
2 žumanca
200 g lešnika
200 g margarina
30 g C Čvrstina
200 g C Šećera u prahu
2 C Vanilin šećera
Dekoracija:
50 g lešnika
Čokoladne mrvice
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Piškota:
8 belanaca umutiti sa šećerom tako da se dobie čvrst sneg.
Laganim mešanjem dodavati 6 žumanaca, brašno i mlevene lešnike.
Peći u kalupu prečnika 24cm, na 190°C, 40 minuta.
Kada se piškota ohladi iseći je na 2 dela.
Fil:
150 ml mleka staviti da se greje. Preostalo mleko umutiti sa 2 žumanca, vanilin šećerom i gustinom.
Dobijenu smesu ukuvati u mleko kada provri, pa ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto sa šećerom u prahu, pa dodati postepeno ohlađeni fil i mleveni lešnik.
Nafilovati polovinom fila jednu koru, pa preko staviti drugu.
Preostalim filom premazati celu tortu.
Ukrasiti je čokoladnim mrvicama i lešnikom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs