C Slatka tradicija

Sastojci
Piškota:
8 belanaca
6 žumanaca
200 g šećera
150 g lešnika
100 g brašna
Fil:
200 ml mleka
2 žumanca
200 g lešnika
200 g margarina
30 g C Čvrstina
200 g C Šećera u prahu
2 C Vanilin šećera
Dekoracija:
50 g lešnika
Čokoladne mrvice

Naši proizvodi
Čvrstin Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana

Rokoko torta

Tradicionalna i kremasta torta koja će vas oduševiti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Piškota:
8 belanaca umutiti sa šećerom tako da se dobie čvrst sneg.

Laganim mešanjem dodavati 6 žumanaca, brašno i mlevene lešnike.

Peći u kalupu prečnika 24cm, na 190°C, 40 minuta.

Kada se piškota ohladi iseći je na 2 dela.

Fil:
150 ml mleka staviti da se greje. Preostalo mleko umutiti sa 2 žumanca, vanilin šećerom i gustinom.

Dobijenu smesu ukuvati u mleko kada provri, pa ostaviti da se ohladi.

Margarin umutiti penasto sa šećerom u prahu, pa dodati postepeno ohlađeni fil i mleveni lešnik.

Nafilovati polovinom fila jednu koru, pa preko staviti drugu.

Preostalim filom premazati celu tortu.

Ukrasiti je čokoladnim mrvicama i lešnikom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata