C Slatka tradicija

Sastojci
Za 3 kore:
6 jaja
120 g šećera
120 g brašna
60 g C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
Fil 1:
500 ml mleka
2 kesice C vanilin šećera
100 g šećera
2 kesice C pudinga od čokolade
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
Fil 2 (ganaš):
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
150 g mlevenog lešnika
200 ml mleka
50 g C kakaoa
250 g C šlag krema od čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding čokolada Šećer u prahu Kakao prah Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rođendanska čokoladna torta

Za ljubitelje čokoladnih torti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa 120 g šećera, dodati žumanca, brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C.

Fil 1:
U 200 ml mleka razmutiti 2 kesice C pudinga od čokolade. Ostatak mleka kuvati sa 100 g šećera i 2 kesice C vanilin šećera.

U vrelom mleku zakuvati razmućen C puding od čokolade. Ohlađen fil umutiti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom.

Fil 2:
Slatku pavlaku zagrevati do ključanja, pa otopiti u njoj čokoladu zakuvanje, 50 ml ganaša odvojiti, ostatak ohladiti. Ohlađen ganaš umutiti mikserom.

Skuvati 200 ml mleka sa 50 g C kakaoa, pa mlakim kakaom prelivati ohlađene kore.

Fil1 i fil2 pomešati i dodati 150 g mlevenih lešnika. Filovati kora, fil..

Tortu odbložiti C šlag kremom od čokolade i preliti odvojenim mlakim ganašom (50 ml).

Dekorisati po izboru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata