C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
12 belanaca
12 kašika kristal šećera
25 kašika oraha
3 kašike brašna
Fil:
12 žumanaca
250 g C šećera u prahu
1 kašika kuvane kafe
200 g čokolade
1 margarin

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vera

Reforma

Kraljica torti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Odvojena belanca umutiti u čvrst sneg i dodati šećer. Ručno dodati orahe i brašno.

Peći korice na 140°C 5-8 minuta. Korice treba da budu tanje.

Fil:
Umutiti žumanca i šećer i kuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati 1 kašiku kuvane kafe i čokoladu.

Kada se ohlade žumanca dodati razmućen margarin i filovati kore.

Ukrasiti C šlag kremom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je pogodna za dekorisanje i šlagom i fondanom.
Možete i duplirati meru.