C Slatka tradicija

Sastojci
Kore x 2:
6 belanaca
125 g šećera
350 g oraha
Fil:
12 žumanaca
150 g C šećera u prahu
150 g crne čokolade
250 g margarina
1 C vanilin šećer
Dekoracija:
100 g čokolade + nekoliko kašika ulja
1 C šlag krem sa ukusom čokolade
orasi, bademi

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Reform torta

Starinski klasik, ali nezamenljiv. Očaraće i najveće sladokusce. Torta za sva vremena. Sastojci jednostavni, ali priprema složenija. Orah i čokolada...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca.

Mikserom umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom 30 sekundi, a potom kuvati na pari malo manje od 15 minuta dok se fil be zgusne. Dodati izlomljenu čokoladu i kuvati dok se ne otopi.

Fil ohladiti u potpunosti.

Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg nekih minut i po, zatim dodavati postepeno šećer i mutiti još toliko, dok se šećer ne istopi.

Zatim špatulom lagano umešati orahe vodeći računa da sneg ne izgubi na volumenu, tj. da ne "padne".

Peći koru u plehu od električnog šporeta.

Kada se kora ispeče i ohladi, preseći je uzduž kako bismo dobili 2 kore pravougaonog oblika.

Ponoviti postupak i sa drugom korom.

Ukupno treba da dobijemo 4 korice pravougaonog oblika.

Penasto umutiti margarin sobne temperature, a zatim u isti taj margarin dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila. Sve dobro sjediniti.

Filovati korice.

Premazati celu tortu istim filom sa svih strana i po površini, a zatim je dekorisati po želji.

Preliti tortu čokoladnom glazurom koju smo otopili prethodno na pari, zatim zalepiti seckane orahe po ivicama torte.

Preko čokolade na sredini možemo staviti red jezgra oraha.

Ivice glazure dekorisati C šlagom sa ukusom čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kako da znamo da li su žumanca dovoljno kuvana?
1. Žumanca kuvamo između 10 i 15 minuta najduže.
2. To ćemo znati kada krem dostigne određenu gustinu meda.
3. Prilikom povlačenja varjačom po dnu, treba da ostaje trag.
4. Uzmite kašičicu fila na tacnu i posle nekoliko minuta napraviti rez preko fila čačkalicom. Ukoliko se oba dela ne spoje, fil je spreman.