C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 belanaca
3 kašike šećera
2 kašike brašna
100 g C kokosa
1 kašičica C praška za pecivo
300 ml hladnog mleka za prelivanje kore
Krema:
800 ml mleka
5 kašika šećera
5 kašika C čvrstina
1 C puding od vanile
250 g putera (ili margarina)
100 g C šećera u prahu
Voćni fil:
500 g malina
1 kesica C želatina
5-6 kašika vode
Po vrhu:
1-2 kesice C šlag krema

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Kokosovo brašno Prašak za pecivo Čvrstin Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo torta sa malinama

Lagana voćna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti 5 belanaca sa 3 kašike šećera, dodati 2 kašike brašna, 100 g C kokosa, 1 kašičicu C praška za pecivo i peći u okruglom kalupu prečnika 26 cm, 15-20 min.

Kada je pečena kora, preliti je sa 300 ml hladnog mleka.

Žuta krema:
U 800 ml mleka ukuvati 5 kašika C čvrstina, 1 C puding od vanile, 5 kašika šećera, 5 žumanaca.

U ohlađenu kremu dodati umućen puter sa 100 g C šećera u prahu.

Voćni fil:
500 g malina prokuvati sa 5 kašika šećera. Maline mogu biti i iz zamrzivača.

Posebno umutiti 1 kesicu C želatina sa 5-6 kašika vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga lagano zagrejati da se otopi i dodati u maline.

Prvo ide kora, pa žuti fil, zatim voćni fil.

Staviti da se ohladi i stegne u frižideru i na kraju po vrhu staviti umućeni C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se pravi žuti fil, paziti da se ne ugrumuljica. Stalno ga mešati i dok se hladi. Moj savet je da se preko kuvanog fila stavi prozirna folija dok se ne ohladi, da se ne bi uhvatila korica.