C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
8 jaja
12 kašika šećera
140 g C kokosa
2 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
Zuti fil:
1 l mleka
8 žumanaca
200 g šećera
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
2 kašike brašna
2 C vanilin šećera
250 g margarina
40 g C šlaga u prahu
60 g mleka u prahu
Fil od jagoda:
500 g očišćenih jagoda
200 g šećera
2 C pudinga od jagode
250 ml vode
Dekoracija:
C šlag
C kokos
jagode
čokolada

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Šlag classic Puding sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Rafaelo torta sa jagodama

Kremast, ukusan kolač sa jagodama i C kokosom. Ko je ljubitelj kokosa i jagoda ova torta je pravi pogodak.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
4 belanca izraditi u čvrst sneg, nastaviti postepeno dodavati 6 kašika šećera,1 kašiku brašna pomešati sa 1/2 C praška za pecivo i 70 g C kokosa i dodati u belanac i lagano sve sjediniti.

Peći ovako dve kore na 180°C 20-tak minuta dok ne požute korice.

Žumanca, C puding od slatke pavlake, brašno, šećer i C vanilin šećer izraditi sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.

Kada mleko provri dodati sastojke i skuvati fil.

Margarin izraditi sa C šlagom u prahu i umešati u hladan fil. Dodati mleko u prahu i sve dobro sjediniti.

Držati u frižideru 1h.

Puding od jagode, 4 kašike šećera i malo vode izmešati. Ostatak šećera i vode dodati u jagode i kuvati 15 minuta.

U skuvane jagode dodati pripremljen puding i kuvati dok se ne zgusne.

Sa vrućim filom premazati kore, pola fila staviti na jednu, a pola na drugu koru.

Kada se ohladi staviti žuti fil, pa koru sa filom od jagoda, pa opet zuti fil...

Preko tortu ukrasiti C šlagom..

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam stavila malo više od 250 ml vode, zavisi koliko vam jagode puste vode, ako je mnogo gust fil dodati još malo vode.

Ja sam ukrasila tortu samo C šlagom, ali vi možete i jagodama, čokoladom...po želji.