Početna > Recepti > Recepti za torte > Rafaelo torta sa jagodama
Sastojci
Kore:
8 jaja
12 kašika šećera
140 g C kokosa
2 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
Zuti fil:
1 l mleka
8 žumanaca
200 g šećera
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
2 kašike brašna
2 C vanilin šećera
250 g margarina
40 g C šlaga u prahu
60 g mleka u prahu
Fil od jagoda:
500 g očišćenih jagoda
200 g šećera
2 C pudinga od jagode
250 ml vode
Dekoracija:
C šlag
C kokos
jagode
čokolada
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
4 belanca izraditi u čvrst sneg, nastaviti postepeno dodavati 6 kašika šećera,1 kašiku brašna pomešati sa 1/2 C praška za pecivo i 70 g C kokosa i dodati u belanac i lagano sve sjediniti.
Peći ovako dve kore na 180°C 20-tak minuta dok ne požute korice.
Žumanca, C puding od slatke pavlake, brašno, šećer i C vanilin šećer izraditi sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.
Kada mleko provri dodati sastojke i skuvati fil.
Margarin izraditi sa C šlagom u prahu i umešati u hladan fil. Dodati mleko u prahu i sve dobro sjediniti.
Držati u frižideru 1h.
Puding od jagode, 4 kašike šećera i malo vode izmešati. Ostatak šećera i vode dodati u jagode i kuvati 15 minuta.
U skuvane jagode dodati pripremljen puding i kuvati dok se ne zgusne.
Sa vrućim filom premazati kore, pola fila staviti na jednu, a pola na drugu koru.
Kada se ohladi staviti žuti fil, pa koru sa filom od jagoda, pa opet zuti fil...
Preko tortu ukrasiti C šlagom..
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ja sam stavila malo više od 250 ml vode, zavisi koliko vam jagode puste vode, ako je mnogo gust fil dodati još malo vode.
Ja sam ukrasila tortu samo C šlagom, ali vi možete i jagodama, čokoladom...po želji.