C Slatka tradicija

Sastojci
Za 1 koru (ispeći 3):
3 jaja
3 kašike šećera
1 kašika brašna
8 kašika mlevenih pečenih lešnika
na vrh noža C prašak za pecivo
Za fil I:
1 l mleka
300 g šećera
3 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
2 kašike brašna
2 kašike C čvrstina
250 g margarina
100 g C kokosa
Za fil II:
180 g C belog šlag krema sa ukusom slatke pavlake
C prah šećer
100 g blendiranih, pečenih lešnika
Za natapanje kora:
300 ml soka od kajsije
Za ukrašavanje:
200 g belog C belog šlag krema
C prah šećer
50 g C kokosa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Čvrstin Kokosovo brašno Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo lešnik torta

Za sve ljubitelje kokosa i lešnika.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Koru početi pripremati tako što odvojimo belanca od žumanaca. Belanca umutimo u čvrst sneg postepeno dodavajući šećer. Zatim smanjimo brzinu miksera i nastavimo sa mućenjem belanaca dodavajući jedno po jedno žumance i kratko sjedinimo.

U pripremljenu smesu dodamo brašno, lešnike i C
prašak za pecivo pa lagano umešamo sastojke kašikom. Masu preručimo u okrugli pleh za pečenje dimenzije 28 cm, obložn pek papirom i stavimo peći u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 20 minuta. Postupak ponoviti sa drugom i trećom korom.

Fil pripremamo tako što sjedinimo 850 ml mleka sa 150 g šećera i stavimo kuvati. Preostalo mleko pripremimo sa C pudingom, preostalim šećerom, brašnom i C čvrstinom. Najbolje navedene sastojke ujediniti mikserom. Kada mleko provri sklonimo ga sa vatre i ulijemo pripremljenu masu za fil uz konstantno mešanje.

Šerpu vratimo na vatru uz neprekidno mešanje dok se fil ne zgusne, potom ga preručimo u plastičnu posudu, pokrijemo prozirnom folijom i ostavimo da se ohladi.

Ohlađen fil izradimo mikserom na kratko pa dodamo margarin sobne temperature, iseckan na kockice i sve to dobro sjedinimo mikserom. U pripremljen fil dodamo 100 g C kokosa i umešamo kašikom. Fil podelimo na tri dela.

Za drugi fil umutimo C šlag iz kesice po upustvu, samo dodamo 2 kašike C prah šećera, nakon toga dodamo pečene lešnike i sve sjedinimo kašikom. Drugi fil podelimo na dva dela.

Za dekoraciju umutimo C šlag krem po upustvu sa 2 kašike prah šećera.

Slaganje torte:
Prvu koru natopimo sa 100 ml soka od kajsije, pa nanesemo trećinu fila sa kokosom, pa preko polovinu pripremljenog šlaga sa lešnicima, potom stavimo drugu koru koju isto natopimo sa 100 ml soka i ponovimo postupak nanošenja filova.

Zatim stavimo poslednju koru koju isto natopimo pa nanesemo preostali fil sa kokosom oko torte.

Tortu ukrasiti sa umućenim C šlagom i posuti C kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je prvo pripremiti fil sa pudingom i kokosom da bi se ohladio dok se kore ispeku. C Šećer u prahu nije obavezan prilikom mućenja šlagova, ali ja volim slatko pa dodam. Sok od kajsije je potrebno prethodno zagrejati prilikom nanošenja na ispečene i ohladjene kore.