C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
5 jaja
15 kašika šećera
13 kašika ulja
13 kašika mleka
15 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
3,5 kašike C kakao praha
Za fil 1 i 2:
3 banane
2 C pudinga od vanile
700 ml mleka
150 g šećera
150 g margarina
Za fil 3:
800 ml mleka
3 C pudinga od čokolade
100 g šećera
100 g čokolade
150 g čokoladnog namaza
200 g margarina sobne temperature

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Merima

Quattro torta

Zašto ovaj naziv? Pa torta je nastala spojem 4 torte, iz svake sam izdvojila ono što najviše volim. Nama se svima dopala i definitivno ću je praviti opet.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 22
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Sve sastojke spojiti i istresti smesu u kalup (26 cm) koji je pretežno obložen pek papirom, peći na 180°C 20-23 min. proveriti čačkalicom da li je pečena.

Koru sam presekla na 3 dela, s tim da je jedna nevidljiva ispod fila, odnosno manja od ostalih. Kore topiti čokoladnim mlekom pre filovanja.

Priprema prvog i drugog fila:
U šerpu staviti mleko i šećer da prokuva, s tim da se odvoji jedna čaša mleka da bi se puding u prahu posebno umutio. Puding skuvati standardno i kada se zgusnuo dodati odmah margarin u vreo puding i promešati dok se ne istopi.

Banane izgnječiti i u njih dodati 4-5 kašika vrućeg pudinga, lepo promešati i sipati preko korice. Pa preko fila od banana preliti sam puding od vanile, pa staviti drugu koricu. Ostaviti par sati da se stegne dobro, može i u zamrzivač ako žurite.

Priprema trećeg fila:
Odvojiti od mleka 200 ml i umešati zajedno sa 3 pudinga i ostaviti sa strane. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. Kada prokuva dodati puding i kuvati još 2-3 minuta - odnosno dok se ne zgusne. U vreo puding dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini.

Zbog bržeg hlađenja možete prebaciti smesu u neku drugu posudu i pokriti folijom i ostaviti da se fil u potpunosti ohladi.

U ohlađen puding umiksati čokoladni namaz, a zatim u posebnoj posudi umiksati kremasto margarin i sve zajedno dobro sjediniti mikserom.

Fil se odvoji na dva dela.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu najbolje hladiti preko noći.