C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 g maslaca
200 g šećera
1 C vanilin šećer
1 prstohvat soli
4 jajeta
150 g čokolade
200 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
Za fil:
100 g čokolade za kuvanje
1 C puding od čokolade
100 g šećera
500 ml mleka
250 g maslaca
Za glazuru:
150 g bele čokolade
20 g margarina
Za grilijaš:
160 g mlevenih lešnika
8 g šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Andrea

Puter torta

Veoma ukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za testo penasto umutiti maslac postepeno dodajući šećer, C vanilin šećer i so.

Mešajte dok ne dobijete ujednačen smesu, te umešajte jaja, jedno po jedno i otopljenu čokoladu.

Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo i lagano dodajte u smesu mešajući. Od testa iseći sedam-osam kora.

Nanesite oko dve kašike testa u podmazan kalup, pa pecite koru oko 10 minuta na 180 stepeni. Pečene kore odvojeno složite na podmetač.

Za fil pripremite C puding prema uputstvu sa kesice, i dok je još vreo dodajte rendanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne rastopi.

Penasto umešajte maslac i dodajte mu ohlađeni puding, kašiku po kašiku. Svaku koru, osim gornje, premažite kremom i slažete ih jednu na drugu.

Za glazuru na tihoj vatri pripremite čokoladu sa margarinom.

Time premažite tortu i ukrasite je grilijašom.

Za grilijaš prvo zagrejati šećer dok se ne normalizuje, pa ga potom pomešati sa lešnicima i skloniti sa šporeta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata