Početna > Recepti > Recepti za torte > Puslica
Sastojci
10 jaja
500 g kristal šećera
100 g C šećera u prahu
1 kafena šoljica mleka
3 C krem šlaga vanila
(mleko prema uputstvu)
150 g mleveni lešnik
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
2 kore:
5 belanaca umutiti sa 250 g šećera, umutiti dobro i na kraju dodati kašičicu sirćeta.
Obložiti pleh pek papirom. Koru sušiti na temp.150 stepeni sat vremena.
Fil 1:
10 žumanaca umutiti sa 100 g C šećera u prahu i 1 šoljicom mleka. Kuvati na pari.
U toplo staviti 150 g mlevenih lešnika. Ohlađeno spojiti sa umućenim margarinom.
Fil 2:
Umutiti 3 kesice C krem šlaga od vanile sa mlekom.
Ređati: kora - fil 1 - fil 2 - kora - fil 1 i iz šprica napraviti rešetku dijagonalno sa filom 2.
Potom okolo izvući dekoraciju kao i po obodu torte.
Komentari potrošača:
24.01.2021
Prelepa je
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Dobro umutiti kore u smislu da se otopi što više šećer. Pri sušenju kora otvorite na kratko rernu da izađe višak vlage.