Početna > Recepti > Recepti za torte > Puslica sladoled torta
Sastojci
Kora:
12 belanaca
500 g šećera
2 kašike limunovog soka
Fil:
12 žumanaca
250 g šećera
250 g maslaca
550 ml mleka
2 kašike C čvrstina
3 C eskimko sladoleda od vanile
200 g pečenih lešnika
3 C vanilin šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kora:
Umutiti belanca sa prstohvatom soli, postepeno dodavati šećer, mutiti 3 minuta dok šam ne postane čvrst, pri kraju dodati limunov sok.
Količina je dovoljna za dve manje ili jednu veću koru, veličine pleha za rernu.
Na podmazan pleh staviti papir za pečenje i razliti smesu. Rernu zagrejati na 200 stepeni, staviti koru da se peče, a onda smanjiti na 150 stepeni i peći sat vremena. Isključiti rernu i ostaviti koru još pola sata, a zatim izvaditi iz rerne da se ohladi.
Fil:
Žumanca umutiti sa šećerom, mleko ugrejati do vrenja i postepeno dodavati mleko u žumanca uz mešanje, a zatim vratiti na šporet i skuvati uz stalno mešanje kao puding.
Maslac umutiti sa C vanilin šećerom i spojiti sa ohlađenim filom. Posebno umutiti C eskimko sladoled i spojiti sa prethodnim filom.
Fil staviti na sat vremena u zamrzivač da se stegne, a zatim filovati tortu, kora, fil, kora, fil i na kraju posuti seckanim pečenim lešnicima.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs