C Slatka tradicija

Sastojci
10 belanca
20 kašika šećera
1 kašika sirćeta
200 g puslica
100 g bele mlečne čokolade
100 g crne mlečne čokolade
400 g margarina
500 g C šlag krema
300 g mleka u prahu
6 jaja
250 g C šećera u prahu
borovnice

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Puslica sa borovnicama

Torta kod koje se uvek traži parče više.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti 10 belanca sa 20 kašika šećera i jednom kašikom sirćeta u čvrst sneg i razliti u pleh na papir za pečenje.

U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni, a odmah po stavljanju kore na pečenje smanjiti temperaturu na 100 - 150 stepeni, u zavisnosti od jačine rerne.

Nakon toga ostaviti da se peče i rernu ne otvarati sat vremena.

Kora je gotova kada se lepo osuši, potrebno je da bude hrskava, a ne mekana, a za to je potrebno da se suši 2 - 3 sata, u zavisnosti od belanaca.

Za to vreme umutiti 400 g margarina sa 250 g C šećera u prahu.

Zatim posebno umutiti 6 belanca, dodati 6 umućenih žumanca, a nakon toga dodati i umućeni margarin sa šećerom, zatim postepeno dodavati 300g mleka u prahu, ne stavljati odjednom kako se ne bi stvorile grudvice.

Sve to lepo umutiti i podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti 100 g bele čokolade, a u drugi deo 100 g crne čokolade.

Za treći fil umutiti 200 g šlag krema i dodati borovnice po ukusu.

Slaganje:
Staviti pečenu koru pa je najpre premazati filom sa belom čokoladom, zatim staviti fil sa borovnicama, a preko toga redjati puslice koje umačemo u crni fil.

Umutiti još 300 g šlag krema i premazati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora se peče u većem plehu, za manji pleh smanjiti smesu duplo.