C Slatka tradicija

Sastojci
600 g mlevenog keksa
1 margarin
50 g C šećera u prahu
200 ml soka od pomorandže
100 g seckanih oraha
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
7 kašika šećera
100 g crne čokolade za kuvanje
1 C vanilin šećer
3 kesice C šlag krema
300 ml kisele vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Puding torta sa mlevenim keksom

Kremasta i jednostavna za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvi sloj:
Margarin sobne temperature (125 g) penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Dodati mleveni keks i sok od pomorandže i sve dobro sjediniti.

Drugi sloj:
2 C pudinga od vanile pomešati sa dve kašike šećera i malo mleka. Ostatak mleka i šećera prokuvati i kada provri, zakuvati puding. Dodati 125 g margarina i 1 C vanilin šećer. Dobro sjediniti i masu podeliti na dva dela.

Treći sloj:
U 1/2 smese dodati 100 g čokolade i izmešati.

Prvi sloj od mlevenog keksa rasporediti na dnu kalupa (20x30), posuti seckanim orasima i odmah nakon toga rasporediti drugi sloj (polovinu žutog fila) i preko njega treći sloj (fil sa čokoladom).

Dekorisati C šlag kremom (umutiti sa 300 ml kisele vode).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Potrebno je da odstoji preko noći u frižideru kako bi se fil lepo stegao.