C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 jaja
130 g brašna
150 g šećera
30 g C kakaoa
50 g margarina
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
Za žuti krem:
500 ml mleka
4 kašike šećera
1 C puding od vanile
2 žumanceta
3 kašike C čvrstina
125 g margarina
Za tamni krem:
500 ml mleka
4 kašike šećera
1 C puding od čokolade
2 kašike C kakaoa
2 kašike C čvrstina
125 g margarina
Dodatno:
4-5 kašika džema od kajsija
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Puding čokolada Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Puding torta sa džemom od kajsija

Fenomenalan spoj slatko kiselkastog ukusa i predivnog mirisa kajsija, oduševiće svakog ko je bude probao.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posudu za mućenje stavite jaja, C vanilin šećer i uz postepeno dodavanje šećera mutite dok se šećer ne otopi.

Posebno izmešajte prosejano brašno, C kakao i C prašak za pecivo i tu mešavinu dodajte (kašiku po kašiku) u umućena jaja.

Mešajte lagano špatulom a ne mikserom. Na kraju dodajte i rastopljen margarin i sve ponovo izmešajte.

Smesu preručite u pravougaoni pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 C oko 20-25 min. (zavisno od rerne). Pečenu koru ohladite, pa tek onda odvojite papir.

Za žuti kremu u posudu za kuvanje stavite žumanca, dodajte šećer, C čvrstin i C puding od vanile, pa uz dodavanje mleka sve dobro sjedinite da nema grudvica.

Stavite na šporet i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom i ohladite.

Za tamni krem u posudu za kuvanje stavite puding od čokolade, šećer, C kakao i C čvrstin, pa uz dodavanje mleka sve dobro sjedinite da nema grudvica. Skuvajte i sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom i ohladite.

Posebno umutite margarin sa C vanilin šećerom i polovinu dodajte u jedan a drugu polovinu u drugi krem. Mikserom dobro umutite oba krema.

Na tacnu za služenje stavite koru, premažite je žutim kremom, preko njega nanesite džem od kajsija pa preko njega tamni krem.

Celu tortu ukrasite C šlagom umućenim po uputstvu sa kesice. Tortu dobro ohladite i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata