C Slatka tradicija

Sastojci
200 g keksa
2 l mleka
300 g šećera
5-6 kesica C vanilin šećera
250 g C pšeničnog griza
2 kesice C pudinga od vanile
2-3 kesice C šlag krema
300 g malina
300 g voća po želji

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Prolećni kremić belić

Veoma brza i idealna torta koju svi obožavaju. Ne zahteva puno vremena za pripremu, a ukus je fenomenalan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za početak pripremite kalup u koji ćete poređati keks tako da prekrijete celu površinu pleha. Idealno bi bilo da pleh bude dimenzija oko 35x25, dakle uži, a dublji. Mada možete i na većem poslužavniku.

Prvi fil:
U šerpicu zagrejemo oko 800-900 ml mleka, dodamo 150 g sećera i kada provri sipamo C griz i ostavimo da prokuva oko 3-4 minuta uz povremeno mešanje.

Nakon toga sklonimo sa vatre, dodamo nekoliko kesica C vanilin šećer i vruću smesu prelijemo preko keksa.

Nakon što prelijemo preko smese stavimo 300 g malina ili bilo koje drugo voće po želji.

Drugi fil:
U šerpicu sipamo oko 500-600 ml mleka. Dodamo 150 g šećera i nekoliko kesica C vanilin šećer. U ostatak mleka razmutimo 2 kesice C puding od vanile i kada mleko počne da vri dodamo puding. Kuvamo nekoliko minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje.

Kada se zgusne sklonimo sa vatre i ostavimo da se prohladi. Nakon kratkog hlađenja fil prelijemo preko malina i opet odozgo pospemo oko 300 g voća po želji.

Idealno bi bilo da ovo pripremimo uveče i da celu smesu ostavimo preko noći da se ohladi. Mada i posle 2-3 sata hlađenja u frižideru će biti spremno za dekoriranje (iz iskustva).

Dekorišemo tako što umutimo 2 kesice C šlag kreme (provereno se najbolje i najbrže muti), i prelijemo preko tortice.

Na šlag se može opet dodati voće i narendati čokolada. Poslužiti hladno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje bi bilo kada bi sve pripremili uveče i za ujutru ostavite samo dekoraciju.