C Slatka tradicija

Sastojci
oko 1,5 kg jabuka
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Prevrnuta torta

Stari recept koji je baka spremala jer je namirnice uvek imala kod kuće, u detinjstvu sam ga često jela i sada ponekad spremim.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 10 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Oljuštiti jabuke, iseći na krupnije komade, malo pouljiti i peći u plehu dok ne omekšaju.

Kada su skoro pečene preliti sa smesom od umućenih jaja, šećera, brašna i C praška za pecivo.

Kada se ispeče prevrnuti na tablu tako da jabuke budu gore.

Premazati sa umućenim šlagom kada se ohladi.

Baka je premazivala sa šamom od belanaca i špinovanog šećera, ali ja stavljam C šlag.

Komentari potrošača:

27.02.2020
Super jednostavno, a ukusno i isprobano

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Brašno staviti na kraju mućenja i mešati polako kašikom.