C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
250 g mlevenih oraha
200 g šećera
300 ml belog vina
200 g brašna
2 pune kašičice C sode bikarbone
3 kašike ulja
Za fil:
2 kesice C pudinga od vanile
10 kašika šećera
700 ml vode
1 kesica C vanilin šećera
200 g margarina
100 g C šećera u prahu
4 banane
Za dekoraciju:
2 kesice posnog šlaga
kisele vode - po potrebi
4-5 posnih pralina

Naši proizvodi
Soda bikarbona Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Posni banana rolat

Za sve ljubitelje poslastica koji uživaju i u pripremi i u degustaciji.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmešati mlevene orahe, šećer, vino, ulje i brašno pomešano sa C sodom bikarbonom. Lepo sve umutiti, pazeći da ne ostanu grudvice.

Masu izliti u podmazan pleh obložen pek-papirom i peći oko 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Pečenu koru prebaciti na mokru krpu i pažljivo uviti u rolat.

Malo vode odvojiti za puding, a ostatak staviti da se kuva zajedno sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada voda počne da vri, umešati C puding i kuvati dok se ne zgusne.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu, pa toj smesi dodati ohlađen puding i lepo sjediniti.

Odviti pripremljenu, ohlađenu koru i premazati je sa 2/ 3 fila. Na sredinu uzduž poređati banane (prethodno poprskane limunovim sokom).

Rolat ponovo pažljivo uviti. Zatim ga sa svih strana premazati preostalom trećinom fila.

Umutiti posni šlag sa kiselom vodom i premazati rolat šlagom.

Praline izrendati, pa ih rasporediti preko šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata