C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
1/2 l piva
10 kašika mlevenih oraha
5 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
300 g šećera
500 g brašna
Za fil:
300 g šećera
1 šoljica (za crnu kafu) vode
1 čaša (od 2dl) mlevenih oraha
250 g belog ratluka
Za preliv:
100 g posne čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna torta sa pivom

Starinska torta, bogata orasima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Sve sastojke za patišpanj dobro umutiti, i podeliti na tri dela.

Testo treba da bude malo gušće. Peći u tepsiji broj 26, ili 28.

Za fil ušpilovati vodu sa šećerom, pa u to dodati ratluk da se otopi.

Na kraju dodati mlevene orahe. Još malo prokuvati.

Ohlađene kore filovati toplim filom.

Odozgo preliti otopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata