C Slatka tradicija

Sastojci
800 g posnog keksa
1,5 l fante
400 g posne čokolade
2 kesice C vanilin šećera
8 kašika ulja
250 g posnog margarina
500 g malina
250 g šećera+ 6 kašika
100 g C šećera u prahu
6 C pudinga od vanile

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Posna torta sa malinama

Savršena voćna torta za vreme posta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti u litri fante 6 kašika šećera i skuvati. Dok se to kuva, u preostalom soku rastvoriti 4 C pudinga od vanile i 2 kesice C vanilin šećera.

Zakuvati puding na uobičajen način i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu.

Ovoj umućenoj masi dodavati postepeno kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i mutiti sve vreme.

Za voćni fil staviti da se kuva 200 ml vode zajedno sa malinama i 250 g šećera. Kuvati oko 10- 15 minuta.

U 150 ml vode razmutiti dva C pudinga od vanile i sve ukuvati u smesu sa malinama. Kad se dobro zgusne, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

Čokoladu otopiti na laganoj vatri sa malo ulja.

Finalni postupak:
Keks kratko potapati u malo fante i ređati na pripremljenu tacnu. Premazati ga otopljenom čokoladom i staviti na kratko u frižider da se lepo stegne. Preko njega staviti žuti fil, pa crveni fil. Potom ponovo red keksa- otopljena čokolada- žuti fil- crveni fil i tako redom dok ima materijala.

Pripremljenu tortu ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata