Početna > Recepti > Recepti za torte > Posna torta sa keksom i jabukama
Sastojci
1 kg jabuka
8 kašika šećera
100 g C kokosovog brašna
2 kesice C pudinga od vanile
1 kašičica cimeta
5 kašika mlevenih oraha
50 g suvog grožđa
250 g pek keksa
1 C šlag
125 g margarina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Jabuke oprati, oljuštiti, izrendati i dinstati 10 minuta sa 2 kašike šećera.
Dodati orahe, cimet i suvo grožđe, promešati i sipati u kalup r=24 cm u koji je poređan keks.
U 1/2 l vode skuvati C puding sa 6 kašika šećera.
U vruće dodati margarin, mešati dok se ne istopi, dodati C kokos, dobro promešati i sipati na keks koji je poređan preko fila od jabuka.
Ohladiti i premazati sa umućenim C šlagom i kiselom vodom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs