C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
2 čaše (od 200 ml) brašna
1 čaša šećera
4-5 kašike pekmeza ili džema po izboru
(ja sam džem od šljiva)
10 kašika mlevenih oraha
150 ml hladne kisele ili obične vode
1 C prašak za pecivo
1/2 kašičice C sode bikarbone
Za krem:
120 ml vode
3 C pudinga od čokolade
3 kašike šećera
100 g C šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
200 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Posna torta od oraha i čokolade

Torta je fenomenalnog ukusa, kremasta i pravi je izbor za slavsku posnu trpezu...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U sud stavite sve sastojke za kore i izmešajte ručno, a zatim dodajte vodu i sve dobro sjedinite ručno ili mikserom.

Dobijenu smesu podelite na dva dela i pecite na 200-220 stepeni u pravougaonom plehu obloženim pek papirom oko 20 min. (zavisno od rerne).

Pečene kore izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Za krem pomešajte C puding sa 200 ml hladne, a ostatak vode sa 3 kašike šećera stavite da provri. U nju dodajte puding i kuvajte, stalno mešajući dok se ne zgusne.

Dodajte čokoladu pa kada se otopi sklonite sa vatre i ohladite. Posebno umutite margarin sa C šećerom u prahu i dodajte u krem.

Obe kore isecite na dva dela pa prvu koru stavite na tacnu za tortu, premažite je delom krema pa ponavljajte postupak do kraja.

Odozgo tortu pospite mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je mnogo bolja ako odstoji bar 24 sata, mada je možete poslužiti i odmah.